Coaching in Zeeland: Persoonlijke Issues

De meest voorkomende persoonlijke issues verhelpen door paardencoaching

Misschien heb jij een interne criticus die niet stopt met bekritiseren van alles wat je doet… of loopt jouw hoofd over en vind je het moeilijk om beslissingen te nemen. Herken je piekeren, uitstelgedrag of het ontwijken van lastige onderwerpen? Ben jij tevreden over jouw leven zoals het nu is of loop jij op dit moment met persoonlijke issues en wil je daar graag vanaf komen? Paardencoaching is een effectieve methode om veel over jouw binnenwereld te weten te komen, en het vanaf nu anders te kunnen gaan doen!

Herken je patronen en zie waarom jij (steeds) vastloopt

Elke dag opnieuw staan we op, doen we ons ding en sluiten de dag af om vervolgens weer te gaan slapen. Dat zijn patronen die je makkelijk kunt herkennen.

Over de hele dag verdeeld heb je weer andere – kleinere – patronen, zoals de manier hoe je je haar borstelt, het huis stofzuigt of je tanden poetst. Dit zijn patronen of routines waarbij je vaak geen ‘issues’ aan overhoudt!

Wanneer stress onbewust jouw baas wordt

Daarnaast zijn er patronen op een ander niveau… Meer het emotionele aspect. Je valt misschien steeds op de ‘verkeerde’ partner. Je maakt ‘dezelfde fouten’, je komt steeds te laat voor afspraken, je kunt je hoofd niet tot rust brengen, je bent bang voor van alles of je gaat juist heel nonchalant door het leven. Dit zijn gedragspatronen die je mogelijk bij jezelf herkent. Echter kunnen die vorm van gedragspatronen wel uitgroeien tot persoonlijke issues waaraan een zwaarder emotioneel gewicht hangt. En hoe zwaarder het emotionele gewicht, des te meer stress het uiteindelijk oplevert met alle gevolgen van dien!

Burn-out & ontstressen door paardencoaching

Iedereen heeft de term burn-out wel meer dan eens voorbij horen komen. Burn-out slaat op de geestelijke en lichamelijke uitputting, (vaak onbewust) door langdurige stress. De hoeveelheid stress is naar binnen geslagen en je draagt een zware last met je mee.

De kracht van paarden is het ontaarden.

Het belangrijkste wat je moet doen als je last hebt van een burn-out is ontstressen. Je hebt teveel stress ‘gespaard’ wat opgeslagen zit in jouw lichaam en geest. Je kunt weinig verdragen en daardoor is het uiterst belangrijk dat je stress voorkomt, stress ontlaadt en nieuwe (positieve) energie opbouwt! In de praktijk is gebleken dat paarden (en een aantal andere dieren) enorm goed zijn in het wegnemen van spanningen, waardoor lichaam en geest tot rust komen. Daardoor ontstaat weer ruimte voor ontspanning en begint de energie weer door te stromen.

Piekeren en doemdenken

Trauma

Faalangst

Heb je vragen?
Laat het ons weten!

…of paardencoaching iets voor jou is?
Laten we even afspreken voor een intake & kennismaking

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Meer weten?