Home » Praktische informatie » Hoe werkt paarden coaching

Wat is paardencoaching en hoe werkt het?

U zult zich vast afvragen wat paardencoaching nou eigenlijk inhoudt en waar het goed voor is. Paardencoaching is een vorm van therapie waar het paard een grote rol in speelt (nee het is dus geen coaching waar paarden worden getraind). 

Een paard is een heel gevoelig dier dat emoties bij anderen en spanningen goed aanvoelt en helpt bij het proces van bewustwording. 

Mijn rol als coach is het aflezen van de reactie van het paard

Als (paarden) coach vertaal ik de lichaamstaal van het paard en maak ik u duidelijk wat er op dat moment plaats vindt en waarom dat gebeurt. 

Waarom paardencoaching inzetten als hulpmiddel?

U vraagt zich misschien af waarom u paardencoaching misschien nodig heeft. Paardencoaching helpt bij bijv. angsten, depressie, burn-out etc. De afgelopen jaren hebben veel mensen het moeilijk gehad door Covid-19, waardoor het depressie % onder ons fors is gestegen. Als u hier 1 van bent kunnen wij (het paard en ik) u helpen, zodat u ook weer kunt stralen… dat is het mooie van het vak als (paarden) coach.

Het gedrag van het paard zegt iets over jouw binnenwereld

Wanneer het paard gaapt is dat een manier van spanning loslaten, het paard neemt zogezegd de spanning/energie over van diegene die bij hem staat en laat het vervolgens van hem afgeleiden. Op deze manier kan ik (de paardencoach) goed constateren hoe de persoon in kwestie zich voelt. Deze spanning is meestal onbewuste spanning of vastzittende energie die al een langere tijd aanwezig is.

Hoe verdeel jij jouw energie?

Als een paard met de snuit naar de voeten van de persoon gaat kan het te maken hebben met dat de persoon in kwestie bijv. Niet goed geaard is. Het paard pikt op dat er een stukje “energie” mist, dit komt meestal omdat de persoon veel met hun hoofd in de wolken zit en de energie dus niet helemaal van boven naar onder stroomt. Als het paard dit doet dan help hij je gronden.

Wat kan jou helpen zelfverzekerder te zijn?

Wanneer een paard meeloopt met de persoon kan dit duidelijk maken hoe zelfverzekerd dit persoon is. In de natuur is het namelijk ook zo dat een paard alleen de slimmere en zelfverzekerde paarden volgen. Toch kan er een verschil in zitten. volgt het paard je echt, of duwt het je meer vooruit? Dit kan dus ook weer verschillen. Het kan ook een vorm van ondersteuning zijn.

Heb je vragen?
Laat het ons weten!

…of paardencoaching iets voor jou is?
Laten we even afspreken voor een intake & kennismaking

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Meer weten?