Paardencoaching sessie Aagtekerke: De ervaring van Nick

“Het eerste idee dat ik kreeg bij paardencoaching was eigenlijk niet gerelateerd aan het coachen van mensen… Ik dacht echt dat het iets met het trainen van paarden te doen had. Een jaar of drie geleden kreeg ik (van een andere paardencoach) mijn eerste paardencoaching sessie wat ik toen al bijzonder vond. Onlangs benaderde Tanja mij met het aanbod voor een paardencoaching sessie met het paard Saar. Ik stond daar wel voor open, want het was weer tijd voor wat zelfontwikkeling. Er waren een hoop dingen gewijzigd in mijn privé leven en daar kon ik wel wat helderheid bij gebruiken.

Je ziel wordt blootgelegd door de reactie van een paard.

Bij de coachingsessie van Tanja ervaarde ik direct bijzonder mooie dingen met het paard. Ook was ik nooit eerder zo op mijn gemak bij zo’n groot dier. Ik kreeg zelfs knuffels van het paard! Waarschijnlijk omdat ik er nu veel meer voor ‘open’ stond dan mijn eerste paardencoaching sessie bij de andere paardencoach… afijn, laat ik gewoon mijn beleving vertellen van a tot z!

Ik kwam aan op de plek van bestemming in Aagtekerke en Tanja stond mij al op te wachten bij de parkeerplaats. We liepen samen naar een plek achter een koeienstal, wat al direct een serene rust gaf. Achter de koeienstal stond de paardenbak en ik zag Saar (Tinker) op een afstandje in de bak staan. Naast de paardenbak stonden wat tuinstoeltjes waar Tanja en ik eerst even gingen zitten voordat de coaching sessie daadwerkelijk begon.

Kennismaken met paardencoach Tanja en het paard Saar

Tanja voerde (haast letterlijk) een ‘koetjes en kalfjes’ gesprek met me om vervolgens wat vragen over welke thema’s er de laatste tijd spelen in mijn leven. Met die thema’s stapten wij de paardenbak in om kennis te maken met het paard. 

Ik had direct een klik met het paard Saar, nog voor ik echt contact maakte.. Tanja legde mij wat regels uit en vervolgens mocht ik kennis maken met Saar. Ik stond schuin voor Saar en ze snuffelde wat aan mijn hand. Vroeger vond ik paarden enge ‘schichtige’ dieren en wist nooit wat voor beweging ze gingen maken. Nu had ik dit gevoel niet, integendeel zelfs, het voelde fijn en vertrouwd op de een of andere manier. Tanja stelde mij vragen over de thema’s die spelen. Het waren open vragen waarin ik mijn verbeelding kon gebruiken en de emotie mocht er zijn. Ik liet die emoties toe en direct reageerde Saar op mij. Onvoorstelbaar hoe direct die connectie met het paard was. Bij zware emoties (het ging bijvoorbeeld over het afsluiten van een vorige relatie) reageerde Saar wat heftiger dan bij wat minder diepe emoties. Mooi om te zien dat Saar ineens in de bak ging rollen terwijl ik met bepaalde emoties zat door de vragen die Tanja mij stelde. Pijnpunten waarbij ik nog werk aan de winkel had. 

Een coaching paard dat knuffels geeft en aanwijzingen deelt

Op een bepaald moment na zo’n 10 minuutjes coaching, kreeg ik een knuffel van Saar. Ook gaf ze mij een klein duwtje en plukte ze met haar mond aan mijn linker hand. Mijn hele linkerkant van mijn lichaam begon te tintelen alsof het sliep, je kent het wel…  zo’n tinteling. Bizar toch?! Het voelde op dat moment bijna als magie. 

Tanja vroeg mij nu wat ik voelde en waar ik behoefte aan had. Ik liep naar het midden van de paardenbak en deed mijn schoenen uit. Ik moest blijkbaar even ‘aarden’. Op mijn blote voeten stond ik daar en Saar kwam naar mij toe. Ze stond pal voor mij en weer ging ze naar die linkerhand met haar hoofd. Toevallig had ik al een paar dagen last van zenuwpijn in die linker pols… zou dat het geweest zijn? Ook droeg ik nog sieraden aan die pols van de persoon uit die vorige relatie waar ik het eerder over had. Zou dat het misschien zijn? Er ging vanalles door mijn hoofd. Ik wist dat ik iets met deze informatie moest doen.

De pijn in mijn pols verdween, als ook de emotionele stress die vastzat

De coachingsessie liep af en Saar had er ook genoeg van zo leek het… ze zuchtte en ze hinnikte nog wat op de achtergrond terwijl Tanja en ik na praatte. Tanja stelde vragen over welke inzichten ik heb gekregen tijdens de paardencoaching sessie… nou een heleboel antwoordde ik. Dus ik vertelde alles wat er in mij omging op dat moment. Tanja zat mij met een glimlach aan te kijken. ‘Mooi dat het zoveel heeft gedaan met je en wat mooi dat Saar het er zo druk mee had… blijkbaar hield je erg veel vast in je systeem en vooral in je hoofd. Hoe voel je je nu’, vroeg ze. ‘Opgelucht en veel nieuwe inzichten antwoordde ik’. Ik dus al een paar dagen last van mijn linker pols en nu bedenk ik mij dat deze sessie over mijn vorige relatie ging die ik moest afsluiten. Dus die sierraden horen daar ook bij! 

Mijn paardencoaching ervaring met Tanja Hoornick, van Empowered By Horses

Tanja liep nog even mee en vertelde mij dat ik genoeg water moest blijven drinken en dat ik vermoeid kon zijn na de sessie. Dat merkte ik, hoewel ik ook alles een plek kon geven wat er die dag speelde. Ik kon iets afsluiten en dat was een pak van hart. Super blij met dit resultaat na 1 sessie van 45 minuten. Oh, en die pijn in mijn pols verdween 1 dag later!

Nogmaals bedankt Tanja voor de fijne coaching sessie. Binnenkort de tweede sessie inplannen dan maar!”
Nick

Bekijk de video van de tweede paardencoachingsessie. De ervaring van Nick (36)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je vragen?
Laat het ons weten!

…of paardencoaching iets voor jou is?
Laten we even afspreken voor een intake & kennismaking

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Meer weten?